Jak proběhl tábor v Horním Žlebu 2014

20-tý tábor v Horním Žlebu u Šternberka 2014 je za námi.


     Letošní tábor byl něčím vyjimečný. Nejenže jsme změnili táborovou základnu a po delší době byly děti opět ubytovány v chatkách v malebné krajině Nízkého Jeseníku, také jsme prodloužili tábor na 13 dní, ale hlavně jsme společně oslavili jubilejní 20-tý tábor. Toho se zúčastnilo 34 dětí, o které se staralo celkem 15 vedoucích a personálu. Děti byly rozděleny do 4 oddílů: 1. Zelení - vedoucí: Dalik a Luboš, 2. Červení – vedoucí: Míša a Nelča, 3. Žlutí – vedoucí: Zuzka a Kája a 4. Modří – vedoucí: Evka a Lukáš.

     Tábor neboli město Kocourkov měl svůj řád a své radní, které tvořili všichni vedoucí tábora. Každý večer se scházela rada města spolu s občany a řešili nepředstavitelé problémy města Kocourkova. 

     Menší bolístka a několik klíšťat měla na starost naše nová zdravotní posila Anička. Nejlepší jídlo v Kocourkově, ale i na celém světě připravoval Dodoš, kterému pomáhala Lucinka a Mirek. Hlavním provianťákem byl Radim, takže jsme měli zásob dost a dost. O tradičně již skvěle nabitý program a hry se postarala zkušená programová vedoucí Míša spolu s dcerkou Viktorkou (a s pejskem Amálkou). No a vše opět zastřešoval Renda alias 100RO100 nejvyšší moudrost, který se opět jako správný hlavní vedoucí míchal do všech táborových funkcí. Zahráli jsme si spousty her nejen v lese, či v areálu táborové základny, jejíž rozloha činila více jak 1ha, ale také jsme se díky počasí podívali i do kluboven a místního sklepa. Udělali jsme si také celodenní výlet do nedalekého Šternberku, kde jsme navštívili proslulý Šternberský hrad. Večer si děti zazpívaly u táboráku nebo si trsly na diskotéce, zahrály si také vědomostní hry, zvolily myss a myssáka Kocourkova a také nechyběla ani táborová partička. V závěru tábora proběhly volby nového starosty, kterým se navzdory očekávání stal nejmladší člen Kocourkova – Viktorka alias Starejteseomě. Jak vidíte, opravdu jsme se vůbec nenudili a užili jsme si spoustu her, zábavy a srandy. To vše bylo zakončeno nádherným 5-ti minutovým ohňostrojem, na který budou všichni vzpomínat. Za vše mluví fotky z tábora, jejíž částečný výběr naleznete v sekci Galerie/ 2014 – LDT Horní Žleb, zbytek fotek je pak na  http://osvsd.rajce.idnes.cz/Tabor 2014 - Horní žleb den 1.-12/ .

     Dovolte nám, abychom také touto formou poděkovali našim partnerům, sponzorům a organizacím, které se podílely (ať už finančně nebo věcnými dary) na chodu tábora, zvláště pak Nadaci Veolia, městu Vratimov, fa CNC Produkt, Fa RKS Hydraulika a fa Vysekal (viz. sekce Partneři). Děkujeme . 

     A co říci na závěr?

     Ahoj a Hurá do dalších 20-ti let!!!

Renda.dr

PS: Rovněž bych rád touto cestou poděkoval všem vedoucím a lidičkám, kteří nám za těch uplynulých 20 let pomáhali s přípravami a realizací táborů nebo víkendových akcí a karnevalů. Jsou to lidé, kteří vše dělali a dělají s láskou, ve svém osobním volnu a často i v rámci svých dovolených a kromě spokojenosti dětí a dobrého pocitu za to nic nemají.

Moc si toho Vážím! … Děkuji.