Jak proběhl tábor v Návsí 2012

Jak bylo na táboře v Jablunkově Návsí 2012

 

     Tábor se konal na nádherné základně DDM Bohumín v Jablunkově Návsí v termínu 29.7.-5.8.2012. Zúčastnilo se jej 20 dětí o které se průběžně staralo 10 členů personálu (vedoucí, hlavní vedoucí, programová vedoucí, zdravotnice a kuchyň). Všichni se společně s chutí zapojili do záchrany Země, neboť hlavním tématem a celotáborovou hrou se stala tématika konce světa, který má přijít v prosinci 2012. Děti byly rozděleny do tří oddílů: 1. Asteroidi (modří) - vedoucí: Nelča a Luboš, 2. Super četa (zelení) – vedoucí: Mirďa a Marek (Drobek) a 3. Přeživci (červení) – vedoucí: Anička a Dalik. Společně pak všichni bojovali za záchranu Zeměkoule, což se jim na konci tábora nakonec povedlo. Bolístka a klíšťata měla na starost zdravotnice Katka, která naštěstí neměla moc práce. Žádný úraz ani klíště jsme neměli. Uf! O plná bříška se v kuchyni starali Péťa s Dodošem a pár dní vypomohl i František s Rendou, který se vlastně jako správný hlavní vedoucí míchal do všech táborových funkcí. No a o to hlavní – program – se postarala zkušená programová vedoucí Míša (s pejskem Amálkou) a také s pomocí Vlaďky. Zahráli jsme si spousty her v lese, na přilehlé louce i v areálu táborové základny. Protože nám počasí přálo, tak jsme si udělali i jednodenní výlet na nedaleké koupaliště, kde byl velký tobogán a lanová dráha. Večery dětem vyplňovaly tradiční táborové zprávy, vědomostní hry, Bingo, noční bojovky, a hlavně veleúspěšná táborová PARTIČKA. Takže opravdu jsme se vůbec nenudili a užili si spoustu zábavy a srandy. Za vše mluví fotky z tábora, jejíž částečný výběr naleznete v sekci Galerie/ Návsí 2012.

Rádi bychom také chtěli touto formou poděkovat partnerům, sponzorům a organizacím, které se podílely ( ať už finančně nebo věcnými dary ) na chodu tábobora, zvláště pak Nadaci OKD za projekt Srdcovka, DDM Dohumín, Teplu Vratimov a fa Vysekal ( viz. sekce Partneři ). Děkujeme Smile.

A co říci na závěr?

Už se těšíme na další tábor, který se opět uskuteční na stejné základně v termínu 27.7.-4.8.2012. Tak neváhejte a pojeďte s námi.

Za kolektiv OS VSD

Renda.dr